Forno Romano betyder romersk vedugn. En romersk ugn är en traditionell direkteldade vedugn från romartiden med äggformat innantak med särskilda mått. Den främre ingången är idealt 63% ± 5% av höjden av den övre delen av ugnens tak; alltför hög och värme försvinner, för låg och ugnen värms inte helt. Alla våra pizzor bakas i en rommersk vedugn efter ett gammalt pizzadegsrecept från Neapel - pizzans hemland.

 

Italienska köket 

Något enhetligt italienskt kök finns egentligen inte, utan varje område har lokala specialiteter, särskilt på regional nivå, men även på provinsnivå.  

I norra Italien används dock en något mildare kryddning. I södra Italien används örtkryddor och olivolja, citron i större utsträckning. Vad som däremot kännetecknar hela det italienska köket är anvädandet av färska och fina råvaror med hög kvalitet samt stor matglädje.

Lounge

Reservera VIP-loungen när ni är i ett större sällskap. Lite avskilt i en mysig atmosfär.


Reservera

Take-away

Sugen att äta vår mat hemma? Ring och beställ á la carte eller våra vedugnsbakade pizzor så kan du njuta av maten hemma i lugn och ro.


Se meny här

Om oss

Hos oss väntar fantastiska pastarätter, vedugnsbakade pizzor, italienska delikatesser och krispiga sallader.


Mer om oss